Зарежда...
регистрация Вход

Обадете ни се сега: 0884487626
Email: ferma@ferma-shayen.com
Ясна поляна, общ. Приморско, Виж картата намерете Био Ферма Шайен във Facebook!

-2_
-2_i01136507a1b3830f023549627_511591722554611_1972868871_n

100% сок от арония

17,00 лв за 2 литра

Описание

Ферма Шайен предлага най - изгодна цена за литър 100% био сок от арония на българския пазар! За разлика от другите опаковки /като шишета от 500мл/ нашият вакумиран в опаковка от 2 литра сок - 17лв за брой може да се запази до 5 месеца в хладилника. 

Естествен сок от арония - 2 литра100% сока от арония е произведен от пресни студено пресовани плодове без добавки от захар и вода! Благодарение на този метод се постигна максимално запазване на лечебните свойства на плода които са многостранни! Произвежда се в собвствен цех с пресовни машини за плодове. Гроздовете минават през машините за преса и се извлича само сока от аронията. 

Използват се плодове само от лицензирани ферми за отглеждане на арония. Нашата както и други насаждения притежават такъв лиценз и се отглеждат спазвайки изискванията за био отглеждане 

Аронията е изключително ценно растение в наши дни, което представлява вид храст (малко дръвче до 2,5м височина) с
произход от Северна Америка, който в наши дни започва да се отглежда и в България. „Арония“ обикновено се отнася до
плодовете, които растат на храста, които представляват малък грозд, подобно на чепка. Тези плодове арония, консумирани в
сурово състояние предизвикват остро изсушаване на устата, затова сока от арония е много по-популярен като напитка и
приготвен по-подходящ начин запазва повечето, дори всички, множество ползи и хранителни вещества на плода. От сока на
аронията може да се приготвят много храни и напитки, като пайове, ликьор и вино от арония, за всеки член на
семейството.

Лечебните свойства на вълшебното растение:

Плодовете от арония имат много ползи за здравето, които са доказани с изследвания на хранителното им съдържание и я нареждат като едно от най-лечебните растения. Тези ползи са свързани най-вече с богатото съдържание на полифеноли в плода арония който е с най-високия резултат измежду 143 други растения.

В тази статия ще изредим възможните ползи от сока от арония като суперхрана, предвид нейното съдържание на хранителни вещества, и как да я включим в диетата си

Едно от отличителните страни на сока от арония е завидното количество на витамин Р, /един малко известен витамин/, който спомага за укрепване на капилярите. Откриват се още витамин С, К, В1, В2, В5 и В9 които са жизнено важни за нормалните метаболитни процеси в организма. 

Сока от арония се слави като мощен имуностимулант и има  анти - диабетичен ефект, като повлиява позитивно и наднорменото тегло, предпазва от увреждане вътрешни органи като, черен дроб и стомах благодарение на антиоксидантната си активност. Сока от арония е богат на антиоксиданти повече в сравнение с този от много други плодове.  

И това не е всичко. Изследвания сочат че сока от арония може да предпази от заболяване на коронарната артерия. То спомага за омекотяване на стените на съдовете, това е важно защото повечето сърдечно съдови заболявания водят до втърдяване на стените на кръвоносните съдове, и по този начин да намали високото кръвно налягане. 

Хранителни стойности:

Конкретният хранителен баланс на сока от аронията ще варира в зависимост от начина, по който е отгледан плода и  начина по който е приготвен. Повлияващи фактори са както дата на прибиране на реколтата и така и къде са отгледани плодовете. Българските региони са подходящи за отглеждане на арония с богат хранителен състав

Подобно на други плодове, аронията е известна с това, че е богата на хранителни вещества. Някои от хранителните детайли, включват следното:

Минерали

натрий: 26 mg / kg

калий: 2180 mg / kg

калций: 322 mg / kg

магнезий: 162 mg / kg

желязо: 9,3 mg / kg

цинк: 1,47 mg / kg

големи количества йод и също фосфор

Как да включим сока от арония в диетата си

Сока от арония е не само освежаваща напитка, а пълноценна течна храна. Пие се ежедневно по 30ml на прием. Не бива да се прекалява заради силния си диуретичен ефект. Със плода арония могат да бъдат приготвени пайове, компот, сироп и сладко. От сока от арония се прави балансирано и стягащо устата вино 

Какво ви предлагаме ние

 Ние от Ферма Шайен отглеждаме собствен масив от 30дка арония лицензиран с био сертификат. От грижливо избраните плодове произвеждаме наш собствен сок от арония по метода на студено пресоването, без никакви добавки от захар, вода или консерванти. 

Поръчайте сока от арония от тук и сами изпровайте разнообразните ползи на това ценно растение. Освен сок от арония може да опитате и от нашето вино от арония, което освен че подобрява настроението ще ви отпусне и насити с полезни вещества.   

 

ferma-shayen.com

Вход

регистрация