Зарежда...
регистрация Вход

Обадете ни се сега: 0884487626
Email: ferma@ferma-shayen.com
Ясна поляна, общ. Приморско, Виж картата намерете Био Ферма Шайен във Facebook!

Красотата на Ясна поляна

Ясна поляна - селото

Ясна поляна е старо но модерно село разположено само на десет километра от летния курортен град Приморско,  чийто плажни ивици са едни от най-дългите и красиви на цялото българско Черноморие. От селото до плажа на приморско може да се стигне само за 10 мин с автомобил или за 30 мин с велосипед, въпреки че отделна велосипедна лента няма, това може да бъде част от един следващ проект на общината за развитието на инфраструктурата на нейните населени места. Самото село е разположено в полите на Странджа планина. В близост до селото има язовир, еко пътеки, множество язми, обособени места с изворна вода, подходящи за пикници сред природата на Странджа планина. Както във всяко село така и в Ясна Поляна една голяма част от препитанието на населението е  земеделието и животновъдство. В селото има няколко ферми за отглеждане на крави и овце.

Комбинацията между автентично но в същото време модерно българско село и близостта до морето, всъщност превръщат Ясна поляна в място с уникална възможност за практикуване на модерен селски и летен  туризъм. Ферма Шайен се гордее с това!

Наред със своето уникално местоположение  Ясна поляна се гордее и със своята културна дейност през годините! В Ясна поляна се намира единствения български музей на великия руски писател Лев Николаевич Толстой. В началото на 20ти век в Ясна поляна пристигат толстоисти /последователи на писателя / търсейки място за практикуване на толстоистките идеи за прост живот на равенство, свобода и всемирна любов. Те биват приети от кмета на селото по това време и така установяват свотята толстоистка комуна, проповядвайки идеите на писателя. Вярва се че Толстой умира по пътя за българската ясна поляна. 

 

View the embedded image gallery online at:
https://ferma-shayen.com/yasna-polyana/seloto#sigProIdc61c69a912

ferma-shayen.com

Вход

регистрация